Οικογένεια Μάκρα πάντα κοντά στο βόλεϊ και τον αθλητισμό της Νέας Ερυθραίας!

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άνθρωπος στο χώρο του βόλεϊ, αθλητής, προπονητής, διαιτητής  ή παράγοντας που να μην γνωρίζει τον Γιώργο Μάκρα, τον συμπαθή και αγαπητό από όλους “παππού του βόλεϊ”, πλέον, του Δήμου μας. Από τις αρχές της ίδρυσης της ομάδας μας ο Κυρ Γιώργης ήταν και είναι πάντα κοντά της και βοηθάει ανιδιοτελώς σε ότι του ζητηθεί!

Φωτογραφία από τους πρώτους αγώνες της ανδρικής μας ομάδας στο “κλουβί” του Ζηρίνειου, στο τέλος της δεκατιάς του ’70, διακρίνεται ο Γιώργος Μακράς αριστερά και ο αείμνηστος Στέλιος Καλαϊτζής στο κέντρο της φωτογραφίας

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: Όλες τις βελτιώσεις, που με την εργασία του έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο, από το 1993 και μετά, όταν ξεκίνησε να λειτουργεί  το «Στέλιος Καλαϊτζής», τις πάμπολλες επισκευές στους στύλους του βόλεϊ, την κατασκευή της δημοσιογραφικής εξέδρας του γηπέδου, την κατασκευή του συστήματος στύλων για τους αγώνες μίνι βόλεϊ που μετατρέπουν το παρκέ σε 5 μικρά γήπεδα, το χειρισμό του ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων σε πάρα πολλούς τους αγώνες μας, τη βοήθεια του στις λαχειοφόρους αγορές μας, πουλώντας τα λαχεία μας στην αγορά της Νέας Ερυθραίας.

Ο Γιώργος είναι και “πρώτος” στις δημόσιες σχέσεις αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μην χαιρετήσει πάντα, έναν έναν δια χειραψίας, όλους τους διαιτητές του αγώνα και τους παίκτες της κάθε αντίπαλης ομάδας  που θα έλθουν στο γήπεδο μας για να αγωνιστούν.

Ο Γιώργος μας είναι και φανατικός αντικαπνιστής, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει φίλαθλο στην εξέδρα να καπνίσει, αλλά με μοναδική ευγένεια θα το παρακαλέσει να μην το κάνει για χάρη αυτών που αγωνίζονται.

Σαν ελάχιστη αναγνώριση στη προσφορά του Κυρ Γιώργη η ομάδα μας στα πλαίσια του ετήσιου τουρνουά «Σ. Καλαϊτζής», το 2010, τον τίμησε απονέμοντας του τιμητική πλακέτα για την ανεκτίμητη και ανιδιοτελή προσφορά στον Αθλητισμό της Πόλης μας.

Το παράδειγμα το Γιώργου Μάκρα τώρα το ακολουθεί η κόρη του Ντίνα που εδώ και καιρό, αφού έφερε τον γιο της Κωνσταντίνο στο βόλεϊ, η ίδια έχει αναλάβει να φροντίζει τα αναπτυξιακά μας τμήματα σε ότι χρειαστούν, χαλώντας εβδομαδιαία δεκάδες ώρες και δίκαια πλέον την αποκαλούμε σαν τη “μαμά των τμημάτων υποδομής” μας.

Εκ μέρους όλης της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος βόλεϊ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια Μάκρα και να ευχηθώ να υπάρξουν και άλλοι που να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους προσφέροντας στα νιάτα της Πόλης μας, ειδικά σε μια εποχή που η εθελοντική προσφορά είναι πιο αναγκαία από ποτέ !  

Άγγελος Κυριακίδης